Вирішила бабуля посваритися з Богом:– Що ж це в житті у мене все погано? Чоловік-п’яниця, дочка заміж не може вийти, син – наркоман, сама хворію…

Новини
– Що ж це в житті у мене все погано? Чоловік-п’яниця, дочка заміж не може вийти, син – наркоман, сама хворію…
Прийшла в храм, Бога не знайшла і вирішила висловити все священикові.
– А ви Богу хто будете? – запитав він її.
– В сенсі?
– Дочка? Матір? Бабуся? Сестра? Або, може бути, Він у вас грошей зайняв, і не віддав? Або з’їхав з квартири, не заплативши? Або ви заплатили, а Він не зробив?
– Що це ви мені питання задаєте якісь дивні?
– Ні. Не дивні, це ваші претензії дивні. До речі, Ви не пробували скаржитися на свої біди президенту?
– А йому-то з якого дива?
– А з якого дива Богу? Я вам поясню: ми називаємо Бога – Царю небесний, раз Цар, значить є Царство-держава. Ви в якій державі живете, в земній або в небесній?
– В земній, звичайно.
– Ну так ось. Щоб очікувати втручання Бога в своє життя, потрібно мати громадянство Його Царства. А для цього потрібно виконати ряд умов: проживати на території Царства, тобто бувати в церкві, знати і виконувати Його закони і платити податки.
– Податки?
– Так. Але тільки в валюті Царства – часом, молитвою, читанням Біблії і відвідуванням богослужінь. Всього: 24 години на тиждень. «Шість днів працюй, сьомий – Господу».
– А менше не можна?
– Не можна, більше – можна. Втім якщо у вас буде жива віра, і щире покаяння, ви легко впораєтеся з цим завданням. І коли це станеться, впевнений, вам не потрібно приходити сюди, щоб лаятися з Богом. Бог Своїм завжди допоможе!
Рейтинг статті
Поділитися з друзями
BBCcCNN